https://www.amaryllis-pureschoonheid.nl https://www.amaryllis-pureschoonheid.nl/permanente-make-up/
Kijk voor meer foto's en filmpjes op instagram: Wenkbrauwen PMU

Powderbrows

Bij powderbrows poederen we als ware de wenkbrauwen. De voorkant van de wenkbrauwen zijn lichter en de wenkbrauwen zullen een heel natuurlijk resultaat geven. Het lijkt het net alsof de wenkbrauw met een potlood of poeder licht zijn ingekleurd. De powderbrows behandeling plaatsen we met een naald.

De powderbrows PMU is geschikt voor elk huidtype.

WAT IS PERMANENTE MAKE-UP?

Permanente make-up is het inbrengen van pigment, 0.3 tot 0.7 mm, onder de huid. Dit wordt gedaan met behulp van een speciaal apparaat en een wegwerpnaald. Permanente make-up is een alternatief voor vrouwen die er ten allen tijden verzorgd willen uitzien. Ook is permanente make-up een oplossing voor mensen die een correctie nodig hebben, allergisch zijn voor reguliere make-up, of gebruik willen maken van medische toepassingen, zoals litteken camouflage of dermopigmentatie.

De behandeling

De behandeling wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd (de klant moet dit zelf bij de huisarts aanvragen). De eerste behandeling duurt ongeveer twee a drie uur. De behandeling begint met het voortekenen. Tijdens het voortekenen kijkt u eerst samen met de specialist wat u wilt en wat er bij u past. Na het voortekenen kan het plaatsen van de permanente make-up beginnen.

Gelijk na de behandeling ziet de aangebrachte permanente make-up er wat donkerder uit. De volledige genezing en het herstel van de huid, duurt c.a. drie tot vier weken, dit verschilt echter per behandeld gebied.

Uw permanente make-up bijhouden

Permanente make-up vervaagt met de tijd, dat heeft te maken met de pH-waarde van de huid. Dit kan komen door de zon, cosmetische peelings, en zuren in bepaalde crèmes, ook door zwembadwater kan het pigment sneller vervagen, daarom is het aan te raden om de behandeling na een bepaalde tijd te herhalen voor een optimaal resultaat. Dit verschilt echter per persoon na hoelang de behandeling herhaald moet worden.Wenkbrauwen

De permanente make-up op de wenkbrauw hoort zo natuurlijk mogelijk te zijn, zodat zelfs een geoefend oog nauwelijks kan bepalen dat deze wenkbrauwen met permanente make-up zijn gecreëerd.

Wat zijn Powder brows?

Bij Powder brows worden de wenkbrauwen ingeschaduwd met pigment. Powder brows is de nieuwste trend op het gebied van permanente make-up (PMU) voor wenkbrauwen. Maar de naam zegt het al; 'powder'. Met deze techniek van permanente make-up wordt met een PMU apparaat op een heel subtiele wijze pigment aangebracht waardoor het lijkt alsof je je wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder hebt ingekleurd. Alleen is het resultaat semi permanent. Dat houdt in dat je na ongeveer 1,5 jaar je wenkbrauwen een touch-up moet geven om langer te genieten van je mooie wenkbrauwen.

Waarom Powder brows?

Bekijk hieronder de voordelen van Powder brows:

 • Geschikt voor alle huidtype: droog/vet/gecombineerd/grove poriën;
 • Zeer geschikt voor de rijpe huid;
 • Het resultaat gaat soms wel tot 3 keer langer mee dan microblading
 • Heel natuurlijk poedereffect;
 • Je wordt wakker met mooie wenkbrauwen;
 • Touch up gemiddeld pas na 1,5 jaar;
 • Geen beschadiging van de huid omdat Amaryllis beschikt over de allernieuwste apparatuur;
 • Zeer goed toe te passen bij littekens of kale plekjes in de wenkbrauwen;
 • Bijna geen roodheid of zwelling zichtbaar waardoor je dezelfde dag weer aan het werk kan.

Kan het over mijn oude permanete make-up heen?

Dit kan enkel indien de oude PMU (permanente make-up) voldoende vervaagd is en bijna niet meer zichtbaar is. We vragen daarom vooraf een duidelijke, scherpe foto in helder daglicht ter beoordeling en om de mogelijkheden te bespreken. Indien de behandelde huid te verzadigd is, adviseren wij om eerst de oude PMU te verwijderen middels removal.

Hoe genezen Powder Brows

Na de powder brows behandeling is het pigment net gezet en begint je huid met het herstelproces. Je kan dit vergelijken met een schaafwond op je knie. Tijdens dit proces kunnen er korsten ontstaan. Het pigment is niet meer zo zichtbaar als direct na de behandeling. Dit komt omdat de huid het pigment niet herkent als lichaamseigen stof en hierdoor wordt het pigment afgestoten. Omdat de huid tijd nodig heeft om te herstellen kom je na ongeveer 6 weken terug voor een nabehandeling.

Tijdens de nabehandeling bekijken we hoe de powder brows zijn genezen. We zullen nogmaals een behandeling uitvoeren zodat het pigment beter wordt herkend door de huid. Het eindresultaat zal ongeveer 60% lichter worden dan direct na de behandeling. Zo heb je een natuurlijk poeder effect dat gemiddeld 1,5 jaar meegaat.

Is Powder brows pijnlijk?

Een powder brows behandeling is niet geheel pijnloos. Vaak vergelijken onze klanten dit met hetzelfde gevoel als epileren. Waarbij epileren als meer pijnlijk wordt ervaren.

Powder brows tijdens zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is het niet mogelijk om een powder brows behandeling uit te voeren. Dit komt omdat er tijdens de behandeling risico ontstaat op een ontsteking. Omdat je tijdens de zwangerschap niet alle anti-biotica mag slikken mag er geen behandeling uitgevoerd worden.

Wat kost een powder brows behandeling?

De prijs van Powder brows is va. € 395,- inclusief nabehandeling. Voor al onze permanente make up prijzen kun je terecht op de permanente make up prijzen pagina. De nabehandeling vindt na ongeveer 6 tot 8 weken plaats.

Voorzorg

 • Scrub de avond voor de behandeling de wenkbrauwen met een milde scrub.
 • Slik een uur voor aanvang van de behandeling 2 paracetamol (let op: geen aspirine!)
 • Drink 24 uur voor de behandeling en op de dag zelf geen koffie of andere cafeïne houdende dranken.
 • Gebruik in de 48 uur voorafgaand aan de behandeling geen alcohol, drugs, aspirine, ibuprofen (paracetamol mag wel) of bloedverdunnende voedingssupplementen zoals Vitamine E.
 • Gebruik in de 2 dagen voorafgaand aan de behandeling geen bloedverdunnende medicijnen (indien je arts dit toestaat).
 • Gebruik in de 2 weken voorafgaand aan de behandeling geen fruit- of vitamine A zuur crèmes op de te behandelen huid.
 • Gebruik in de 4 weken voorafgaand aan de behandeling geen wenkbrauwverf.
 • Gebruik in de 6 maanden voorafgaand aan de behandeling geen wenkbrauwgroeiserum.
 • Na een botoxbehandeling in het voorhoofdgebied: wacht 3 weken.
 • Na een ooglidcorrectie: wacht 3 maanden.
 • Na gebruik van Roaccutane: wacht 6 maanden.
 • Bij het geven van borstvoeding: wacht tot je gestopt bent.
 • We adviseren om geen behandeling tijdens de menstruatieweek in te plannen. De behandeling kan in deze periode als gevoeliger worden ervaren.

Nazorg

Nieuwe permanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooi eindresultaat leiden. Volg daarom onderstaande instructies goed op.

 • Gebruik geen pleisters, verband of wondspray om de PMU mee af te dekken
 • Raak de PMU 7 dagen niet aan met je vingers of andere niet-steriele voorwerpen
 • Houd de PMU 7 dagen vrij van water, zeep, crème, lotion, alcohol en cosmetica
 • Voorkom 7 dagen intensief zweten tijdens het sporten
 • Maak 4 weken geen gebruik van de zonnebank, sauna of het zwembad
 • Laat korstjes en velletjes er vanzelf afvallen en trek of pulk hier niet aan
 • Koel naar behoefte maar houd de PMU wel droog en steriel
https://www.amaryllis-pureschoonheid.nl/permanente-make-up/ https://www.amaryllis-pureschoonheid.nl