https://www.amaryllis-pureschoonheid.nl

Couperose - Adertjes verwijderen

Tekst hier invullen...

HOE ONTSTAAT COUPEROSE?

Couperose ontstaat door verzwakte vaatwanden en komt vooral vanaf het dertigste levensjaar voor bij mensen met een lichte huidskleur. Dat komt omdat bloedvaten door de jaren heen hun elasticiteit verliezen. Door erfelijke factoren kan dit proces bij de één sneller verlopen dan bij een ander. Ook zwangerschappen, roken, medicatie en andere factoren kunnen bijdragen aan de vorming van couperose.

Erfelijke vatbaarheid

Zwangerschap

Roken

Medicatiegebruik

Alcoholgebruik

Overmatige blootstelling aan de zon

De Nd-Yag-laser

De Nd-Yag laser heeft een golflengte van 1064 nm, door deze golflengte wordt het laserlicht door het bloed in de vaatjes geabsorbeerd en is het zo mogelijk om de vaatjes te coaguleren. Denk hierbij aan couperose, rosacea, teleangiëctastieën/gesprongen vaatjes op het gelaat en lichaam of oppervlakkige beenvaatjes. De vaatjes kunnen na de behandeling roder of blauw verkleuren en dit kan tot een paar weken na de behandeling aanhouden.

Gewenste resultaat

Gemiddeld zijn er drie behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen, afhankelijk van de indicatie. De behandeling moet afhankelijk van de indicatie gemiddeld om 2 tot 6 weken herhaald worden.

Na de behandeling

Na de behandeling met de laser of IPL is de huid vaak roder en dikker dan normaal, deze verschijnselen verdwijnen na één à twee dagen.

IS EEN COUPEROSE BEHANDELING NOODZAKELIJK?

Couperose is volkomen onschuldig. Mensen vinden het over het algemeen niet mooi, en storen zich aan de kleine gekleurde vaatjes. Hoewel het onschuldig is, is het wel een aandoening van de huid die niet vanzelf weggaat! Wil je dus dat het verdwijnt, dan is een zorgvuldige behandeling van couperose wel noodzakelijk.

Door verschillende oorzaken kunnen deze vaatjes, ook wel teleangiëctastieën genoemd, ook verergeren. Soms blijft de situatie jaren stabiel, maar de vaatjes kunnen door diverse omstandigheden ook vermeerderen of uitbreiden naar andere gebieden. Een couperose behandeling met de YAG laser is dan dé manier om couperose te verminderen.

HOE WERKT ONZE COUPEROSE BEHANDELING?

Tijdens een couperose behandeling gaan we ontsierende vaatjes voor je verwijderen of met behulp van laser- en camouflagetherapie. 

We kunnen hiermee zeer gedetailleerd en nagenoeg pijnloos werken. Met iedere behandeling zul je merken dat de vaatjes minder zichtbaar worden.

Na de standaard couperose behandeling kan jaarlijks onderhoud nodig zijn. Hiermee voorkomen we dat de couperose zich op andere plekken uitbreidt. Ook kan camouflagetherapie door een huidtherapeut een prettige aanvulling zijn om vervelende vaatjes te verbergen.

Als je last hebt van vaatjes op je benen (beenvaatjes) of op je gezicht , kunnen we de LP Nd:YAG laser inzetten om deze te verminderen.

Zo werkt de Long Pulsed Nd:Yag laser

De laser werkt als volgt: het licht van de LP Nd:YAG laser wordt door de rode kleurstof in het bloedvat geabsorbeerd. Wanneer de lichtbundel geabsorbeerd wordt, komt er warmte vrij en deze warmte breekt het vaatje af, dat vervolgens via ons natuurlijke afvoersysteem van het lichaam wordt afgevoerd. De LP Nd:YAG laser wordt ingezet bij dieper gelegen vaten in onder andere het gezicht of de benen.


De Nd-Yag-laser is geschikt voor de behandeling van:

  • Oppervlakkige beenvaatjes;
  • Couperose;
  • Rosacea;
  • Teleangiëctasieën/gesprongen vaatjes gelaat en lichaam

Let op: een aantal weken voor de behandeling, maar ook tijdens de kuur mag je niet zonnen of onder de zonnebank gaan.g

https://www.amaryllis-pureschoonheid.nl