https://www.amaryllis-pureschoonheid.nl

DR. BAUMANN COSTMETIC 

Natuurlijke huidverzorging 

Sinds zijn oprichting in 1989 is DR. BAUMANN COSMETIC uitgegroeid tot een vaste waarde voor wie belang hecht aan een natuurlijke huidverzorging van hoge kwaliteit. Deze wordt bereikt door een selectie van die natuurlijke ingrediënten die de gezondheid en de werking van de huid maximaal respecteren en versterken. Onder deze voorwaarden wordt de lijst van bruikbare ingrediënten zeer sterk ingekort omdat vele synthetische, maar ook vele natuurlijke ingrediënten, niet werkzaam genoeg zijn om de beloofde of gewenste resultaten te kunnen verzekeren. Soms zijn ze zelfs schadelijk voor de huid. Een vakkundig juiste selectie is dan ook van groot belang voor de gezondheid en de schoonheid van uw huid.


Wat is BIONOOM?

Door een op feiten gebaseerde keuze zal u het risico op contactallergieën, vroegtijdige huidveroudering en/of essentiële tekorten zo goed als volledig kunnen uitsluiten en producten kunnen uitkiezen met een maximale werking.
Vaak gebruikte begrippen als "natuurcosmetica", "hypoallergeen", "dermatologisch getest", "BDIH-gecertificeerd" (1) kunnen net erg misleidend zijn (2) omdat ook in zulke producten vaak:
* allergenen worden gebruikt waardoor de huid ziek kan worden,
* niet-werkzame ingrediënten worden gebruikt waardoor resultaten uitblijven,
* essentiële ingrediënten ontbreken waardoor de huid tekorten kan oplopen.
Door het gebruik van zulke producten blijkt de huid dan na korte of langere tijd sneller te zijn verouderd, in plaats van langer mooi te zijn gebleven. Dat is natuurlijk net het tegenovergestelde van waar het product voor werd gekocht.
Om u een optimaal resultaat te kunnen garanderen ontwikkelde DR. BAUMANN COSMETIC de nieuwe en veel strengere 'bionome' kwaliteitscriteria.
Bionome huidverzorging garandeert u een natuurcosmetica van zeer hoge kwaliteit waarbij de gerichte keuze van de ingrediënten de best mogelijke verdraagbaarheid en de best mogelijke werking verzekert.
De bionome kwaliteitscriteria geven u deze garanties:* Optimale verdraagbaarheid. Geen ingrediënten die in de dermatologie bekend staan als allergenen en een gezondheidsrisico kunnen inhouden.
* Optimale doeltreffendheid. Door het maximaal gebruiken van de actiefste werkstoffen en het vermijden van ingrediënten zónder bewezen werking. Het product heeft daardoor een maximale werking.
* Volledigheid van de samenstelling. Essentiële tekorten worden daardoor vermeden.
* Optimaal op de huid afgestemd. Fijn en gezond huidgevoel door maximaal gebruik te maken van huididentieke, huidverwante en altijd huidvriendelijke ingrediënten.
* Milieuvriendelijk. Geen overbodige verpakking en schadelijke stoffen.
* Diervriendelijk: Dierproefvrij en geen ingrediënten van gedode dieren.

Gebruik DR. Baumann

Dr. Baumann: belangrijke aanwijzingen bij het gebruik van DR. BAUMANN producten

Bij vele mensen is de huid niet in balans. Door het jarenlange gebruik van crèmes met diverse huidvreemde stoffen heeft de huid zich voortdurend moeten verdedigen. Dat lijdt tot een constante overbelasting en dikwijls tot overgevoeligheid. En dat is soms ook de voorbode van een allergische reactie. Indien met het opbrengen van de oude producten wordt gestopt, en met het gebruik van onze producten wordt begonnen, zal de huid zich dikwijls snel gaan herstellen. In vele gevallen leidt dat genezingsproces vrij snel tot een gezondere, minder gevoelige en dus steeds mooiere huid.

In sommige gevallen echter, vooral daar waar de huid langdurig overbelast is geweest, kan er eerst een lichte achteruitgang optreden. Dat kan, in een aantal gevallen, gepaard gaan met een gevoel van spanning en geïrriteerdheid, voorbijgaande roodheid, kleine pukkeltjes (rode puntjes), vlekjes en/of jeuk. Dat is van tijdelijke aard en daarom ook geen allergische reactie. Het is een aanduiding dat het herstelproces is begonnen. Ook al is de verleiding groot weer met de oude producten verder te gaan, het is van het grootste belang dat u juist het product dat uw huid weer helpt gezond te worden verder blijft gebruiken. U hoeft zich immers geen zorgen te maken. Het gaat hier in bijna alle gevallen om een natuurlijk proces van genezing.

De volgende vergelijking kan helpen dit proces te begrijpen: ook in de natuurgeneeskunde en de homeopathie is het bekend dat genezing soms begint met een meestal korte periode van achteruitgang. Genezing van de huid gaat ook samen met de aanvoer van rode bloedcellen, wat de rode vlekjes en de jeuk verklaart. Net zoals bij een schaafwond die geneest.

Kleine puistjes wijzen meestal op een zuivering van de huid.

Het is belangrijk te beseffen dat het lichaam niet in een oogwenk kan herstellen wat gedurende jaren - vaak ongewild - werd verwaarloosd of beschadigd. Meestal ziet men reeds na enkele dagen, soms pas na enkele weken, de huid geleidelijk aan verbeteren. In zeldzame gevallen, zoals bij eczeemhuid, een zwaar beschadigde of verwaarloosde huid, kan het herstelproces langer duren. Indien u enkele wat grotere vetpuistjes zou krijgen is het gebruikte product waarschijnlijk te rijk (te vet) of gebruikt u te veel. In dat geval moet iets minder worden gebruikt of op een minder vet product worden overgeschakeld. Een algemene regel is dat van Dr. Baumann 1/2 en van SkinIdent tot 1/4 moet worden gebruikt van wat u gewend bent. Indien u de liposomen opbrengt, moet dat op de vetvrije, gereinigde en nog vochtige huid gebeuren, en is 0,25 ml per beurt (een halve druppel) meestal voldoende. Nadien brengt u dan een crème aan.

Wanneer u tot nog toe producten met minerale olie (= petroleum, aanwezig in het overgrote deel van de verzorgingsproducten) heeft gebruikt, kan het zijn dat er een petroleumfilmpje op de huid werd gevormd. De natuurlijke huidbarrière met haar vetten en vetzuren kan daardoor beschadigd zijn. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat deze minerale oliën het herstel van de huid ook nog eens verhinderen. U zult soms enkele dagen moeten reinigen met producten van Dr. Baumann voordat alle resten van de huid zijn verwijderd. Daardoor zal uw nieuwe product in het begin niet altijd perfect door de huid worden opgenomen en lijkt het soms te vet. Door een goede reiniging is dit na enkele dagen verholpen, waarna zich opnieuw een huidbarrière met natuurlijke vetten en vetzuren kan vormen. Enkel op die manier kan de huid in de best mogelijke toestand worden gebracht.

Indien uw huid na het langdurig gebruik van minerale olie uitgedroogd, gespannen of gebarsten aanvoelt, zal dit huidgevoel bij het gebruik van de nieuwe producten niet altijd meteen verdwijnen. De neiging kan dan ontstaan om opnieuw de oude producten te gaan gebruiken ("paraffineverslaving"). Uw huid moet echter opnieuw worden opgebouwd.

Wilt u een gezondere en mooiere huid krijgen en daardoor voorgoed van dit onaangename gevoel bevrijd zijn, dan mogen de oude producten in geen geval opnieuw worden aangebracht. Ook al lijkt dat in eerste instantie de gemakkelijkste oplossing. Doorzetten is de boodschap.

Na een tijdje zal uw huid steeds zachter gaan aanvoelen, en bent u voorgoed van het vervelende trekkerige gevoel verlost. Tijdens het herstelproces kunt u steeds bij ons terecht voor persoonlijke en vakkundige begeleiding.

Aanwijzingen bij het gebruik

De producten van DR. BAUMANN zijn vervaardigd op basis van hoogwaardige natuurlijke plantaardige oliën als jojoba, sheabutter, macadamia enz ... . In tegenstelling tot producten op basis van minerale olie - die een afsluitende paraffinelaag op de huid leggen - wordt de huid met deze oliën gezond gevoed. De producten zijn heel goed geconcentreerd en dus zeer zuinig in gebruik. Indien u teveel gebruikt zal de huid te vet aanvoelen. Dit is ook het geval indien u een product voor een droge, schrale huid aanbrengt op een huid die daarvoor te vet is. Lees dus eerst goed de productinformatie om te weten welke producten voor welk huidtype geschikt zijn.

De vier stappen naar een gezondere huid:

  1. Reinigen met de DR. BAUMANN Cleansing Milk of Gel zoals gebruikelijk.

  2. Nareinigen met de DR. BAUMANN Tonic en de huid nog vochtig laten.

  3. Aanbrengen en zachtjes inmasseren van de liposomengel (0.25 ml ofwel een halve erwt ismeer dan voldoende!). Het vocht van de tonic zorgt voor een betere verspreiding van de liposomen op de huid.

  4. Afwerken met een aanvullende crème, afhankelijk van uw huidtype. Ook hier is zuinigheid geboden.

Succes! 

https://www.amaryllis-pureschoonheid.nl