Rosasea

14-11-2018
Rosacea is een huidaandoening die gekenmerkt wordt door roodheid in het gelaat. Het is typisch een aandoening die komt en gaat, met rustige periodes en periodes waarin het heftig opspeelt. Het komt voor bij volwassenen vanaf het 30e levensjaar. De typisch bij Rosacea voorkomende kleine haarvaatjes op de wangen staan bekend als couperose. Rosacea kan gepaard gaan met puistjes en wordt dan ook wel acne rosacea genoemd, hoewel het met echte acne weinig te maken heeft.

Verzorging van de Rosacea huid

Rosacea heeft de naam moeilijk behandelbaar en erg onvoorspelbaar te zijn. Antibiotica of hydrocortisones brengen slechts kortstondig soelaas en de huid gaat heel vaak tegenovergesteld reageren dan men zou verwachten. Typisch voor Rosacea is ook dat de huid maandenlang rustig kan zijn en dat dan plotseling, zonder enige aanwijsbare reden, de rosacea uitbreekt. Zaak is dan ook, tijdens de rustige periodes, de huid gezonder en weerbaarder te maken zodanig dat rosacea aanvallen beter worden opgevangen en minder heftig en frequent worden. En dit lukt vrij goed met DR. BAUMANN producten, getuige deze testimonial:
"Zo'n twee jaar geleden kreeg ik enorme last van mijn huid. Zij werd rood, branderig, verdroeg geen zon en geen enkel verzorgingsproduct meer. Ik probeerde het ene na het andere middeltje maar mijn huid werd er alleen maar slechter van. Uiteindelijk ben ik naar een dermatoloog gestapt die mij de diagnose gaf: rosacea op mijn wangen en periorale dermatitis (een aanverwante aandoening) rond mijn mond. Ineens had ik officieel een huidaandoening! Ik kreeg een anti-bacteriële gel en het advies om uit de zon te blijven. Daar kon ik het mee doen. De gel maakte mijn huid nog gevoeliger waardoor ik er na een week mee stopte. Ik besloot me er maar bij neer te leggen. Toen ontmoette ik een consulent van DR Baumann. Zij wist enorm veel van rosacea af en wist wat wel en vooral wat niet te doen bij een dergelijke aandoening. Ik ben op advies aan de slag gegaan met DR. BAUMANN en inmiddels is mijn huid heel rustig. De pijn en branderigheid zijn weg en ik heb veel minder last van 'flushes'. Deze zomer ben ik zelfs met de dr. Baumann vetvrije zonnegel het strand op geweest! Mensen zien het verschil, niet alleen aan mijn huid, maar ook zeker aan mijn gedrag: ik voel me een stuk zelfverzekerder en vrijer. Met dank aan Aurora en Dr. Baumann! Liefs

Camouflage van Rosacea

Naast de goede resultaten voor wat betreft natuurlijke en gezonde behandeling van Rosacea heeft DR. BAUMANN ook alles in huis om, wanneer de Rosacea weer opspeelt, je op een gezonde manier toch mooi de deur uit te laten stappen.