Lichaamsscrub en pakkingen

Oude rituelen in een modern jasje
Lichaamspakkingen werden al eeuwen geleden uitgevoerd. Oude grottekeningen laten zien hoe mensen met kruiden werden bedekt als gezondheids- en schoonheidsritueel. Sinds een aantal jaren zijn de lichaamspakkingen opnieuw in opkomst en in een modern wellness-jasje gestoken. Een lichaamspakking is een ontspannende behandeling die er tevens voor zorgt dat voedingsstoffen beter worden aangevoerd naar alle delen van het lichaam en dat afvalstoffen beter worden afgevoerd. Daarbij werkt het verstevigend en voedend op de huid.
Voorbeelden van pakkingen zijn: verstevigende pakkingen, hot chocolate pakkingen, honingpakkingen. Voor het scrubben worden dodezeezout mineralen gebruikt
Soorten pakkingen:

Verstevigende lichaamspakking

Wanneer wordt deze lichaamspakking toegepast? Het antwoord op deze vraag is voor een moment van totale ontspanning, ter bestrijding van cellulitis, als ondersteuning bij afslanken (breekt vet af) en het werkt bovendien ook nog eens ontgiftend en ontslakkend doordat het afvalstoffen afvoert.
Wat doet de verstevigende lichaamspakking? Het regenereert, neemt afvalstoffen op, maakt vetophopingen los en voert deze af, heeft een voedende en verzachtende werking op de huid en maakt deze rustiger, verbetert de bloedcirculatie, de huid wordt gladder en strakker en het werkt vochtafdrijvend. 

Hot chocolate pakking

Deze pakking ontspant, maakt de huid zacht en heeft een afsiankend effect. De kalmerende werking van de cacao-ingrediënten be`invloeden de huidsensoren. Uniek en onvergelijkbaar is de ervaring van de warme chocolade die op de huid verdeeld wordt. Deze pakking is ook geschikt voor stress, slechte zin, droge huid en gebrek in stevigheid van de huid, natuurlijk ook voor totale ontspanning of gewoon om vertroeteld te worden. De functie van deze pakking is hydraterend, verzorgend en ontspannend. 

Honing pakking

Een verzorgende lichaamspakking, waarbij gebruik wordt gemaakt van honing. Dit geeft een verzorgende, voedende en verzachtende werking op de huid, tevens wordt de huid verstevigd.Deze pakking is geschikt voor een droge, gestreste, niet elastische huid en voor het verminderen van cellulitis. Natuurlijk kan deze pakking ook gewoon worden toegepast voor een totale ontspanning. 

Scrubben met dode zeezoutmineralen 

Werkt ontspannend en kalmeert de door stress geplaagde zenuwen. De vochthuishouding van de huidcellen verbetert, zodat de huid gladder wordt en zich merkbaar beter spant. Scrubben met een sterke concentratie Dode Zee mineralen verlicht ook de klachten bij ernstige huidaandoeningen, reuma en chronische ontstekingen. Daarnaast vermindert scrubben met Dode Zee zout oedemen, verbetert de werking van de schildklier en stimuleert de uitscheiding van vetzuren uit het vetweefsel.

Mineralen als calcium, chroom, kalium, koper en natrium zijn essentieel voor bepaalde
metabolische processen; zij helpen bij de uitwisseling van substanties via het celmembraan (osmose), controleren de vochthuishouding van de cellen, hebben een gunstige invloed op het spier- en zenuwstelsel en de katalyserende vitamines exfoliëren de huid. Zout droogt de huid niet uit! Integendeel, het hydrateert. Zout houdt het vochtgehalte in de huid vast. Water, individueel gebruikt, droogt daarentegen wel uit. Bovendien verwijdert scrubzout de dode huidcellen (en in geval van psoriasis de typische schilfers) en heeft een desinfecterende werking. De regeneratie zorgt ervoor dat het actieve bestanddeel (zoals zalf of lichttherapie) beter kan inwerken.

De specifieke samenstelling aan mineralen en sporenelementen heeft daarnaast ook een positieve werking op de stofwisseling en het evenwichtige mineralenbestand van de huid. Hierdoor bouwt de huid een grotere weerstand op tegen allerhande aandoeningen of ziekteverschijnselen. De huid wordt namelijk sterker.