Fruitzuren

26-02-2019

Fruitzuren hebben een diepreinigende werking op de huid. De huid wordt als het ware iets dunner gemaakt, waardoor oppervlakkige rimpeltjes en acnelittekens vervagen, pigmentvlekken verminderen en de huid steviger en zichtbaar gladder wordt.

Deze (kuur)behandeling is een echte winterbehandeling en is gericht op een positieve beïnvloeding van de huid. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van DR Baumann 

De behandeling geeft geweldige resultaten, in het bijzonder bij:
- een droge huid
- acne (acnelittekens)
- de oudere huid (kleine rimpeltjes)
- verdikte hoornlaag
- ouderdomsvlekken
- hyperpigmentatie
- rokershuid

Doordat de gebruikte fruitzuren geen onbekende zijn voor het menselijk lichaam is dit een biologische en veilige manier van peelen.

De huid bestaat uit drie lagen. In de onderste huidlaag worden nieuwe cellen gevormd, die mettertijd naar boven schuiven en uiteindelijk de hoornlaag bereiken, waar ze als volledig verhoornde afgestorven cellen afgestoten worden. Dit proces is continu, maar is met het blote oog niet te zien. Als de huid gezond is, is de afstoting en vorming van huidcellen in evenwicht, waardoor de dikte van de huid gelijk blijft. In sommige gevallen hopen deze "dode" huidcellen zich op, waardoor de huid dikker wordt en zijn glans verliest.

De fruitzuren zijn natuurlijk voorkomende zuren en verminderen de sterke samenhang van de hoornhuidcellen en maken daardoor de afstoting van de hoornhuid makkelijker. De fruitzuurbehandeling stimuleert de natuurlijke vernieuwing van de huid, waardoor de hoornlaag vermindert in dikte.
Bovendien zorgen de fruitzuren voor een vochtigheidsverhoging van de huid. De huid ziet er strakker uit en wordt zacht en soepel.
Deze positieve beïnvloeding van de huid heeft een gunstig effect bij een droge huid, acne (littekens), oudere huid (rimpeltjes), (hyper)keratosen, ouderdomsvlekken en hyperpigmentatie (pigmentvlekjes).

De fruitzuurbehandeling kan niet altijd en bij iedereen toegepast worden, de behandeling wordt afgestemd op uw huidtoestand en huidtype.