Brow Lift

BROW LIFT


Wat is Brow Lamination?
Brow Lamination is een nieuwe behandeling waarbij jouw natuurlijke wenkbrauwhaartjes in de juiste richting geplaatst worden. Dit wordt gedaan met behulp van speciale lotion-formules. Hierdoor lijken je wenkbrauwen meteen veel voller. Het resultaat is heel natuurlijk en blijft ca. 6 weken zichtbaar. 

De behandeling is het beste te omschrijven als het in blijvend model brengen van je wenkbrauwhaartjes. Zo kan je wilde en 'bushy' wenkbrauwen met haartjes die alle kanten op groeien er een clean uiterlijk mee geven. Maar ook als je juist wat kortere haartjes hebt, kan je hier heel erg mooi het effect van een vollere wenkbrauw mee creëeren. Zeker als je de brow lamination / brow lift in combinatie met het verven van je wenkbrauwen combineert. Daarnaast geven de gestylede wenkbrauwen een verzorgde look én lijkt je blik er meer wakker/'open' door. Win-win!

Voor wie is Brow Lamination geschikt?

Brow Lamination is geschikt voor iedereen met gekrulde, warrige of gewoon zeer eigenwijze wenkbrauwhaartjes. De behandeling is niet geschikt als je dunne, fijne, korte of heel erg weinig wenkbrauwhaartjes hebt..


Hoe verloopt de behandeling?

1. Er wordt besproken welk resultaat je voor ogen hebt, wat realistisch is en hoe de behandeling in z'n werk zal gaan. Daarna worden je wenkbrauwen gereinigd en ontvet en kan de behandeling beginnen
2. Er wordt een vloeistof op je wenkbrauwen aangebracht die de haartjes iets zachter maakt en de haartjes lift, zodat ze gemakkelijker in vorm gebracht kunnen worden
3. Vervolgens worden de haartjes met een permanentvloeistof en een kammetje in de juiste vorm gekamd, waarna het afgedekt wordt met folie. Deze stap wordt meerdere keren herhaald totdat de haartjes in de gewenste richting blijven liggen
4. Vervolgens wordt de permanentvloeistof verwijderd en wordt er een neutraliserende vloeistof aangebracht die de haartjes weer terugbrengen in de natuurlijke staat en wordt een verzorgende wenkbrauwgel aangebracht.

De behandeling duurt ongeveer drie kwartier, is compleet pijnloos en het resultaat blijft ongeveer één tot twee maanden mooi zichtbaar. Hoe vaker je de behandeling zal toepassen, hoe langer het resultaat van de brow lamination/brow lift aan zal houden omdat de haartjes de 'geforceerde' nieuwe haarrichting over zullen nemen in de haargroei.

Na de behandeling

Er zijn een paar regels waar je je na de behandeling aan moet houden om het resultaat zo lang mogelijk mooi te houden. Zo mag je de wenkbrauwen 24 uur niet nat maken, zodat het geheel goed kan setten. Probeer daarnaast met het reinigen van je gezicht niet te veel je wenkbrauwen mee te nemen met intensievere reinigers en/of peelings en breng elke avond een verzorgend wenkbrauwproduct aan met een spoolie (soort schoon mascaraborsteltje). Hiervoor kan je bijvoorbeeld de Thuya Regenerating Cream gebruiken. Dit is een cultproduct dat de wenkbrauwen verzorgt met onder andere arganolie en vitamine E en ook als wenkbrauwgel gebruikt kan worden voor een mooie glanzende look van de wenkbrauwen. Last but not least: smeer ook je wenkbrauwen goed met een SPF in als je naar buiten gaat, zo blijven je new brows (en eventuele nieuwe kleur, als je ook een brow tint hebt laten toepassen) het langste mooi.

 


Is Brow Lamination schadelijk?
Nee, absoluut niet. We sluiten de behandeling altijd af met een intens voedend serum met daarin o.a. keratine, arganolie, castorolie en vitamine E. Je krijgt ook speciale nazorg mee voor thuis (inbegrepen).
Contra-indicaties:
  • Zwangerschap en/of borstvoeding
  • Acne en/of eczeem bij de wenkbrauwen
  • Huidbeschadigingen bij de wenkbrauwen
  • Bij recent geplaatste PMU/microblading
  • Bij recent gebruik van hormoonzalven bij de wenkbrauwen
  • Bij recente chemische peelingen, laserbehandelingen en/of injectables